ETU-siipikarjaterveydenhuolto

Tuotantoeläinten terveydenhuolto on eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämistä ja edistämistä tuotantoyksikön taloudellisen tuloksen parantamiseksi.

ETU-terveydenhuolto

ETU-siipikarjaterveydenhuollon koordinaatiota on hoitanut vuodesta 2002 alkaen ETT ry. Koordinaattorina ja työryhmien sihteerinä toimi aluksi toiminnanjohtaja Pirjo Kortesniemi, ja vuodesta 2007 alkaen asiantuntijaeläinlääkäri Hannele Nauholz.

ETU-siipikarjaterveydenhuollon puitteissa toimii kaksi aktiivista asiantuntijaryhmää, jotka koostuvat elinkeinon ja viranomaistahojen edustajista:

 

Siipikarjaterveydenhuollon kansallinen taso

Siipikarjan tautivastustusstrategiassa on vuonna 2003 asetettu seuraavat tavoitteet:

  1. Suomi kuuluu siipikarjan terveystilanteen osalta parhaisiin maailmassa ja tilanne pystytään luotettavasti osoittamaan.
  2. Jokainen munan- ja siipikarjanlihan tuotantoketjussa toimiva tietää mitä käytännön toimenpiteitä hyvän tilanteen ylläpitämiseksi ja parantamiseksi kenenkin on tehtävä.
  3. Tilanteen dokumentoimiseksi, luotettavaksi seuraamiseksi sekä poikkeamatilanteiden tehokkaaksi hoitamiseksi kaikki siipikarjatilat täyttävät kansallisen tason vaatimukset ja ovat mukana seurannassa.

 

Kansallisen tason vaatimukset ETU-siipikarjaterveydenhuollossa:

Siipikarjaterveydenhuollon kansalliset tavoitteet
broilerintuotantoketjussa 2016

Siipikarjaterveydenhuollon kansalliset tavoitteet
kalkkunantuotantoketjussa 2016

Siipikarjaterveydenhuollon kansalliset tavoitteet kananmunantuotantoketjussa 2016

© ETT ry